Botanisk ekskursion til Store Vrøj og Krageø 13 Maj 2022

v/Dansk Botanisk Forening Fynskredsen, 13. maj 2022

by Helle Hjorth

Botanisk ekskursion til Store Vrøj og Krageø Maj 2022

Det var 20 forventningsfulde, botanisk interesserede fra Fyn og Sjælland, der på Store Bededag ankom til mødestedet ved Saltbæk Vig. Poul Tholstrups Fond havde givet os lov til at botanisere en hel dag på Store Vrøj og Kragø. Spændte og en anelse ydmyge var vi over at kunne besøge dette specielle landskab, som jf en fredningsbestemmelse fra 1992 ellers er lukket for offentligheden.

Vi mødtes af dagens kompetente guide, Bruno Kvist Madsen samt bestyrelsesmedlem i Poul Tholstrups Fond, Niels Poul Dreyer, som fortalte om stedets historie og ivrigt videofilmede vores besøg. Og der var nok af motiver at filme, for så snart botanikerne blev sluppet løs, gik det over stok og sten i små grupper. Krumbøjede, kravlende og sågar liggende med rumpen i vejret mellem tørre kokasser sås botanikere spredt i landskabet.

Ekskursion_StVroej_13Maj22

You may also like