Naturpleje på Store Vrøj, Saltbækvig

by Niels Poul Dreyer

Vi fortæller her hvorfor Poul Tholstrups Fond ønsker at sikre biodiversiteten på Store Vrøj ved at pleje arealet med græssende dyr, samt at rydde uønsket opvækst. Det gør vi for at opretholde “overgangsarter” i den dynamiske natur. Fordi naturen ikke længere kan være dynamisk pga menneskets indgriben. Den fysiske og kemiske påvirkning er meget voldsom og indebærer en risiko for, at en række plantearter kan uddø. Vi ønsker at købe tid til at sikre naturens biologiske mangfoldighed. Filmen om plejen på arealet handler om alt det praktiske med at holde dyr, økonomien bag plejen, myndighedernes krav til plejen og landbrugets støtte regler. Herunder omtales vedligeholdelse af hegn, strømforsyning og veje på arealet. Filmen varer 30 minutter.

Kan ses på You Tube

Naturpleje på Store Vrøj

You may also like